Check it out!

Saturday, March 2, 2013

Saturday @ Kid'z Paradise

Seawal pukul 10 pagi kami anak-beranak dah keluar rumah hari ni.
Mummy malas nak masak untuk sarapan.        
Mummy ajak daddy bersarapan di luar memandangkan lama dah tak berbuat demikian.

Nasib baik daddy setuju.
Dalam perjalanan, daddy cadangkan kami ke The Mines, Seri Kembangan aje.
 Okeh. Mummy setuju. Boleh makan-makan. Trio 3R pun boleh main-main juga.

Kami bersarapan di Kenny Rogers pagi ni.
Walaupun bukan pilihan sebab harganya yang mahal, tapi rela dalam terpaksa jugakla makan di sini sebab kat sini je tempat duduk bersebelahan dengan tasik yang kosong. Ok la baru gaji.. duit banyak lagi..hihihi..(sebab hutang tak settle lagi..huhuhu..)

Lepas bersarapan, kami ke Kid's Paradise
Tempat kegemaran kanak-kanak!
Rania yang paling bersungguh nak masuk ke sini.
Rayyan mula-mula tak nak, tapi lembut hati jugak nak masuk bila mummy pujuk.
Razin, pulak takde perasaan. Masuk boleh tak masuk pun boleh. Memang serba boleh la anak mummy sorang ni.

Sebenarnya baru pertama kali kami ke sini walaupun dah banyak kali ke The Mines ni. Tak tahu pun sebenarnya kewujudan tempat ni. Member daddy yang maklumkan.

Tempat ni merupakan taman permainan kanak-kanak yang berbayar.
Harga tiket masuk ialah RM25 seorang kanak-kanak untuk hari biasa (weekdays)
Manakala harga pada hujung minggu, cuti sekolah dan public holidays ialah RM38.
Umur kanak-kanak yang dicaj seawal usia 6 bulan. Orang dewasa tidak dicaj.
Huh! nampaknya Razin tidak terlepas dari bayaran. 

Walau bagaimanapun, ada promosi RM150 untuk 8 tiket yang boleh masuk bila-bila masa. Valid sehingga 1 tahun. RM250 pula untuk 15 tiket masuk.
Congak punya congak, kalau ambil harga biasa untuk 3R ialah RM114. Tapi tambah sikit je lagi dapat extra 5 tiket. Ehm.. closed deal! mummy pilih RM150 untuk 8 tiket. So, kos untuk 1 tiket jatuh pada RM18.75. Jimat RM19.25..hehehe..

Upps! lupa pulak fakta penting. Nak masuk sini, semua orang wajib pakai stoking. Tak kira orang dewasa mahupun kanak-kanak.
Tapi jangan risau kalau tak bawa, ada dijual di sini. Harga RM4 setiap satu untuk kanak-kanak. Dewasa tak tahu sebab tak beli di sini.

Lagi satu fakta, makanan dan minuman dari luar tidak dibenarkan dibawa masuk. Tapi jangan risau, minuman ada dijual di sini. Tapi faham-faham je la harganya ye. So, minum dan makan kenyang-kenyang sebelum masuk sini.







Trio 3R sangat seronok di sini.
Mereka tak nak keluar. Tak nak balik. Nak terus main kat sini.
Tapi memandangkan mereka anak, dan kami mak bapak, maka kuasa veto di tangan kami..hahaha..
Maka pukul 2 lebih kurang, kami anak-beranak keluar la dari sini untuk ke Giant pulak untuk membeli stok makanan dan keperluan-keperluan lain. Sebab mungkin kami akan berkurung di rumah esok hari untuk berehat. Penat woo hari ni..hihi..

Lepas keluar Giant, Razin dah tertidur dalam dukungan mummy. Letih sangat dia. Skip tido sesi pagi. Pukul 3.10 petang kami dah sampai rumah. Rehat time!

Nota : Semasa mummy memilih gambar untuk dimasukkan ke dalam blog ni, Rania merengek nak ke sini lagi bila nampak gambar-gambar ni. Razin pulak, sebut nak! nak! nak! sambil tunjuk-tunjuk gambar. Ye la nak.. nanti kita pergi lagi ye.. Ada 5 tiket lagi nak dihabiskan sebelum 2 Mac 2014.

1 comment:

mama alya said...

Thanks for info. Im from perak mmg nk cari tempat main ank kt kl