Check it out!

Tuesday, October 26, 2010

Hari ke-3 ditinggal suami

Salam. Pelik ke dengan tajuk entry ari ni? hehehe..jangan fikir bukan2 ye.. ini kes suami sayang la ni..kena tinggal. Bak kata pepatah.." sayangkan isteri..tinggal-tinggalkan..sayangkan anak..tangan-tangankan.." wah..siap berpepatah bagai ari ni ye.. biasa ar..perasaan orang bercinta jarak jauh..hahaha..

Ari ni masuk ari ke-3 dah encik asben pi outstation. Nun jauh kat pulau sana. Bukan Pulau Pinang..tapi Pulau Redang. Bestnye dapat outstation kat pulau peranginan kan. Tapi lagi best kalau dapat bawak anak bini..hehe.. Takpe la..kali ni encik asben pi sebab tuntutan tugas..manala tahu..bila tempat tu sangat best..dia tergerak hati plak nak bawak isteri dan anak-anaknya ini pergi plak untuk melancong..hehe (menulis dengan penuh harapan..haha..moga encik asben terbaca entry ni..) Buat masa ni..kami tengok je la gambo2 yang dipost dalam blognye.. Hah! sila la layan gambar2 ni yang dicilok dari blognya itu. Layan...

First time encik asben naik flight (Opps sori terbocor rahsia..hehe) tapi isterinya ini belum penah lagi..huhu..bila la agaknya nak merasa ye?

Pemandangan di sekitar kawasan penginapan. Cantik kan? Tetiba plak teringin nak ke sana..hehe.. (tengah mengayat encik asben ni..kalau la dia baca post ni..hehe)

Wah..saujana mata memandang..kalau la bleh duduk kat kerusi tu sambil memandang indahnya ciptaan Allah..tenang rasanya fikiran..(mengayat lagi ni..)

Wah..bangganya dia bergaya cam tu kat pulau cantik tu ye..uiihh jelesnye..kalau la dapat berdua-duaan sambil berpegangan tangan..menyusuri pantai..bersama encik asben sambil ditiup angin yang sepoi2 bahasa..bergurau senda..berbual mesra..tanpa kacau daun daripada double R..alangkah bestnye kan... (mengayat tak sudah-sudah..)

Tapikan..encik asben kan penah cakap..selagi Rania tak sebesar Rayyan..no holiday-holiday ni..huhu.. Rania baru setahun..kena tunggu setahun lagi.. tapi kalau belum sampai 2 tahun..Rania dapat adik lagi..terpaksa la extend holiday another 2 tahun lg..huuwaaaaaa..nampaknya lepas pencen la kot dapat pi holiday ni...sob..sob.. (agak2..encik asben touching tak baca cite ni..)

2 comments:

cik mok cik mei said...

hahahaha ! melawak ke pagi2 ...???
compom pegi t heloo3 laaa....
nak ikutttt...
hahahha

mamiraysha said...

insyaallah..lepas kami pencen nanti..hehe..