Check it out!

Wednesday, September 7, 2011

Kembali!

Assalamualaikum dan salam sejahtera buat tetamu-tetamu sekalian. Dah lama dah tuan rumah tak jengah blog ni, apa lagi nak update. Terlalu sibuk gamaknya kan.. Hari ni baru la sempat sikit nak buangkan sawang-sawang kat rumah ni..hehe..

Terlebih dulu, rasanya masih belum terlambat untuk saya ucapkan selamat hari raya aidilfitri buat semua yang sedang menziarahi teratak saya sekarang ni. Maaf zahir dan batin ye. Mana la tahu ada yang terkecik ati sebab tak respon komen ke, ada yang terguris perasaan sebab kata-kata yang tak menyenangkan ke, ada yang bengang sebab jarang update blog ke.. hehe.. tapi percayalah..bukan niat dihati nak mengecikkan hati, mengguriskan perasaan dan membengangkan korang..

Jengah kat mana-mana blog pun sekarang ni tengah hangat cerita pasal pengalaman hari raya kan. Upload gambar raya. Upload duit raya. Mood raya masih membara la katakan. Saya pun teringin gak nak bercerita pasal hari raya. Tapi bukan hari ni la. Masih lagi belum punya waktu lapang untuk buat karangan panjang2. Maklumla baru masuk hari ke-2 saya kembali bertugas hari ni setelah bercuti terlalu panjang. Cuti bersalin 3 bulan + cuti umum perayaan dan hari kebangsaan + cuti rehat untuk beraya..hehehe.. Cuti bersalin ngam-ngam berakhir pada 29.8.11, sehari sebelum raya. Nasib baik keesokannya hari raya, boleh la sambung cuti lagi. Pastu apply cuti rehat hari jumaat dan isnin. Walaupun dah bercuti lama.. letih tak hilang lagi ni. Maklumla ditambah dengan majlis perkahwinan adik pulak hari ahad lepas. Letih! Rasa nak bercuti je lagi. Nasib baik la sedar diri yang dah lama meninggalkan kerja ni. Ehm.. mood kerja belum kembali! Mood cuti masih menghantui..huhuhu.. Ni yang payahnya dah cuti lama ni.. enjin dah sejuk..tak panas lagi!

Bila saya dah kembali bertugas, makanya trio saya, Rayyan, Rania dan Razin pun turut kembali ke taska! Lama sangat bertemankan teacher mummy kat rumah.. apa lagi.. menangis-nangis la si Rayyan dan Rania ditinggalkan dengan teacher2 di taska semalam dan juga tadi. Razin sorang je yang tersenyum-senyum, ketawa2 ditinggalkan kat sana. Razin sorang je yang rockkk!! hehehe..

Okeh la. Cadangnya tak nak buat karangan panjang2 tadi. Dah terlajak pulak ni. Tuan rumah patut undur diri dulu. Jumpa lagi dilain waktu! Sebelum tu.. jemputla makan kuih raya dulu! :-)

Kuih raya ehsan dari jiran tetangga.

2 comments:

Mama Syabil dan Rania said...

Salam perkenalan...

MEncabar juga ya mamiraysha ni ye... Bole uruskan anak 3 org...kerja dan belajar part time...wah.... saya follow ye... :)

mamiraysha said...

Salam perkenalan buat Mama Syabil dan Rania juga.. (Eh eh nama anak kita sama la..hihihi)

Mama nak follow yang mana satu ni? Nak follow beranak 3 ke atau nak follow belajar part time? hahahaha...

Anyway, thanks ye sudi follow..