Check it out!

Monday, September 3, 2012

Cabaran baru bermula!

Hari pertama hari ni saya melaporkan diri bertugas di Shah Alam.
Opis ke-7 saya sepanjang 9 tahun berkhidmat dengan jabatan.

Masa bulan Ramadan lepas saya ada cakap kat encik asben, "dah lama kita tak pergi Shah Alam kan?" dengan harapan dia akan ajak pergi. Boleh la nak shopping raya kat PKNS yang dah lama tak jengah. Tapi.. harapan hampa.. encik asben buat donno aje.
Tup-tup 2 hari sebelum balik kampung nak cuti raya dapat surat lapor diri ke Shah Alam! hah ambik! hari-hari saya kena pergi Shah Alam! Lama sangat tak pergi ye..

6.30 pagi dah keluar rumah memandu sendiri ke Shah Alam. Sampai opis pukul 7.24 pagi tadi. Hampir 50 km jugak la dari rumah saya ke opis. Tol sehala RM3.90. Pergi balik dah RM7.80. Kos sebulan nampaknya RM156 kalau 20 hari bekerja. Dan tadi saya perlu bayar RM123.50 untuk buat pas parking dan lepas ni bulan-bulan kena bayar RM58. Fuhhh!! mencabar betul ongkosnya!

Sebelum ni saya keluar rumah pukul 7.45 atau 7.50 pagi paling lewat. Menghantar sekali Rayyan, Rania dan Razin ke taska yang bersebelahan dengan bangunan opis. Tak mengalami kesesakan lalulintas pun. 7 minit dah sampai. Takde kena bayar tol. Parking pon free aje. Banyak parking kosong plak tu. Pilih je mana satu idaman kalbu. Mencabarnya melayan kerenah pagi anak-anak aje. Tapi hari ni cabaran lain pulak saya kena hadapi.

Bermula hari ini jugak encik asben mengambil alih menghantar Rayyan, Rania dan Razin ke taska. Cabaran baru buat encik asben jugak. Semoga encik asben tabah menghadapi cabaran baru beliau sebagaimana saya cuba nak menabahkan diri dengan cabaran baru ini.

Semoga Allah memurahkan rezeki kami sekeluarga!

2 comments:

toozim said...

All World Radio Direktory in on web TooZim
www.toozim.com

Nora Karim said...

ala.. saya pun dah lama tak ke shah alam... rindunya shah alam... apa pun selamat bekerja di tempat baru... Moga Allah permudahkan segalanya :D